A targoncák alkalmazási területei

A targoncák alkalmazási területeiA targonca az egyik legnépszerűbb árumozgató eszköz, köszönhetően többek között annak, hogy használata jelentősen felgyorsítja az árumozgatást, megkönnyíti a dolgozók feladatát, biztonságosabbá teszi a pakolást a megfelelő targonca kezelési képzettség elsajátítása után. Magánszemélyek általában nem vásárolnak maguknak targoncát, másképp oldják meg a pakolási feladatokat, ugyanis ezeknek a gépeknek az ára nem kifejezetten alacsony, céges teendőknél azonban nagyon népszerű. Mutatjuk, hogy hol használják általában.

Leggyakrabban áruházakban, raktárépületekben használják árumozgatásra, nagyobb áruházakban szinte elengedhetetlen a targoncák használata. Áruházakban különösen ügyelni kell a szakszerű használatra, ugyanis ott gyakran a vásárlók, ügyfelek között kell a targoncával dolgozni.

Hasonló a helyzet az építési területeken is, ahol szintén sok ember tartózkodik egyszerre, és szintén gyakran használnak targoncákat. Építési területeken nem árumozgatásra, hanem nehéz eszközök, építőanyagok szállítására használnak targoncát, különösen nagyobb építési területek esetén.

Kikötőkben teherhajók feltöltésére, lepakolására is gyakran alkalmaznak targoncákat. Természetesen nem a nagy konténereket szállítják a targoncák, hanem a kisebb csomagokat, dobozokat lehet velük szállítani.

A téli időszakban hótolóként is alkalmaznak targoncákat, csak egy speciális alkatrészre van szükség, amit felszerelve parkolók, utak hótól való megtisztítására kiválóan alkalmasak lesznek.