Milyen lépései vannak a lézeres látásjavításnak?

Milyen lépései vannak a lézeres látásjavításnak?Egyre többen választják a lézeres látásjavítást, köszönhetően a rengeteg előnynek, a technológiák folyamatos fejlődésének, az egyre jobb választható kezeléseknek. Mivel a szemeinkről van szó, így legtöbben előre szeretik tudni, hogy mire is kell számítani, ha úgy döntenének, hogy szemműtéttel javíttatják látásukat.

Nem tartozik konkrétan a szemműtét folyamatához, de első lépésként érdemes körülnézni az interneten, meglátogatni az egyes klinikák weboldalát, véleményeket, tapasztalatokat olvasni a szemműtétekről. Ha sikerült kiválasztani egy klinikát, akkor vegyük fel velük a kapcsolatot, jelentkezzünk alkalmassági vizsgálatra.

Ez az alkalmassági vizsgálat kb. 2 órán át fog tartani, a szemműtétre történő alkalmasság mellett azt is megmondják, hogy milyen élesen fogunk látni a kezelést követően. A szemek sajátosságait figyelembe véve kezelés típust is tudnak ajánlani.

Az alkalmassági vizsgálatot követően következhet maga a lézeres szemműtét, amely csak néhány percig tart szemenként. Bármelyik típusú kezelést is választjuk, mindegyik teljesen fájdalommentes lesz, a szemműtéthez nem kell befeküdni sem a klinikára, hanem aznap érkezünk és a kezelés napján mehetünk is haza.

A kezelést követően a felépülés attól függ, hogy melyik kezelést választottuk. PRK kezelés esetén 3 napig védőlencsét kell viselni, és ez a 3 nap idegentest érzéssel járhat, és kb. 1 hét pihenő javasolt. Modernebb, FEMTO, VISUMAX kezelések után azonban már 1-2 nap után dolgozni is lehet.