Koszorú vagy sírcsokor, mikor melyik?

Koszorú vagy sírcsokor, mikor melyik?A temetéshez szorosan hozzátartoznak a különböző kegyeleti termékek, melyek közül a koszorúk és a sírcsokrok azok, melyeket a legtöbben választanak. De mikor melyik illik, ajánlott?

A koszorú általában a közeli családtagok, barátok, ismerősök választása. A koszorúkból is vannak különböző méretek, kialakítások, típusok. A legközelebbi, közvetlen hozzátartozók szokták az álló koszorúkat választani, beszerezni. Ezek a legnagyobb méretű koszorúk, és az egész szertartást meghatározzák kinézetükkel. A következő csoport a fekvő és a görög koszorúk. Kialakításukat tekintve különböznek, azonban a szokások alapján a nem, közvetlen, de közeli családtagok, rokonok, ismerősök szokták ezeket a koszorúkat választani.

Sírcsokor kisebb termék, kevésbé látványos, és a árát tekintve sem olyan drága. Sírcsokrot általában a távolabbi ismerősök, hozzátartozók szoktak választani. A sírcsokrok általában 15-20 szál virágból készülnek, és a koporsós temetések mellett urnás temetés esetén is rendkívül népszerűek. Szintén gyakran választják a sírcsokrot abban az esetben, ha valaki a szertartáson nem tud megjelenni. Szerencsére a legtöbb virágüzlet kiszállítja akár a szertartás helyszínére is a megrendelt termékeket.

Bármelyik kegyeleti terméket is választod, nagyon fontos, hogy friss növényekből, virágokból készítsék el őket.