A lézeres szemműtét költségei

A lézeres szemműtét költségeiHa meg szeretnél szabadulni szemüvegedtől, kontaktlencsédtől, akkor a lézeres szemműtét erre a legjobb megoldás. A látásjavító kezelések költségei több részletből tevődnek össze, lássuk, hogy mit vegyünk figyelembe a lézeres látásjavítás árának meghatározásakor.

A költségek fő összetevője természetesen maga a kezelés ára lesz. A legolcsóbb a PRK kezelés, a legdrágább pedig a Visumax. A PRK kezelések szemenként kb. 140 ezer forintba kerülnek, a Visumax pedig kb. 300 ezer forintba, szintén szemenként. Közöttük található a LASIK és a FEMTO, melyek közül a FEMTO a drágább, de egyben a népszerűbb is. Szerencsére legtöbb klinika kínál részletfizetési lehetőségeket, így nem kell egy összegben kifizetni az árakat.

Több kisebb költséggel is számolnunk kell, amikor a szemműtétet tervezed. Először is az alkalmassági vizsgálatért adott esetekben fizetni kell, néhány tízezer forintot. Online jelentkezés esetén több klinika is elengedi az alkalmassági vizsgálat árát, vagy kedvezményeket biztosít.

Legtöbben a szemműtétet budapesti klinikákon végeztetik, akkor is, ha vidéken laknak, így számolni kell az utazási és szállás költségekkel is. Alkalmassági vizsgálatot és szemműtétet nem végeznek ugyanazon a napon a pupillatágítás miatt, valamint a kezelést követő első kontrollokat is a műtét helyén végzik el, így több napos budapesti tartózkodással kell számolni.

A kezelést követően 100%-os UV szűrős napszemüvegre lesz szükség, amit be kell szerezned, ha még nincs ilyened, valamint a szemcseppeket is meg kell vásárolni.