A SUP vízi sport előnyei

A SUP vízi sport előnyeiHa jártál mostanában természetes vízparton, akkor valószínűleg találkoztál olyan emberekkel, akik egy deszkán állnak, és evezve közlekednek. Megtudhatod, milyen sportról is van szó, és milyen előnyökkel rendelkezik.

Ahogy a legtöbb sportnak, úgy a SUP-nak is az egyik legfőbb előnye a mozgás. Először is egyensúlyozni kell, hogy a deszkán tudd magad tartani. Emellett pedig arra is kell figyelni egyensúlyozás közben, hogy az evezéssel a deszkát irányítsd, hogy haladj. Ránézésre nem biztos, hogy nagyon nehéznek tűnik ez, de a valóságban elég nagy erőfeszítésekkel járhat. Mindezek miatt pedig akár edzésként is kiválóan alkalmazható a SUP, egész testes edzésnek megfelelő sportról van szó.

A vízen történő közlekedés, haladás rendkívül szórakoztató tud lenni. Különösen olyan helyeken, ahol a táj is szép. A SUP kiváló lehetőséget nyújt a vízpart és a vízi környezet megismerésére.

Családi, csoportos kikapcsolódásként is tökéletes a SUP, életkortól, nemtől függetlenül a család minden tagja tudja élvezni a SUP előnyeit, természetesen a kisebbeknek nehezebb dolguk lesz, de nem megoldhatatlan.

A mozgás mellett egész pozitív egészségügyi hatásokat is élvezhetsz. Ilyen pl. a friss levegő, a stresszoldás, az egyensúlyi érzés és a tartás fejlesztése is.