Fogászati kezelés típusok

Fogászati kezelés típusokA fogápolással, a fogak egészségével kevesen foglalkoznak rendesen, pedig a fogak állapota nagyban hozzájárul mind egészségünkhöz, mind megjelenésünkhöz. A fogak védelmére, egészségük javítására számos különböző fogászati kezelés közül választhatunk, lássuk a legnépszerűbbeket.

Az egyik kezelés típus a fogszabályozás, segítségével helyreállíthatóak a harapási rendellenességek, a fogak funkciója és esztétikája. A legtöbb esetben érdemes gyermekkorban megkezdeni.

Gyakori kezelés a fogtömés, amelynek feladata a fogszuvasodás megelőzése. Rendszeresen kell fogorvosi vizsgálatra járni, hogy probléma esetén minél előbb észre tudja venni a fogorvos, és be tudja tömni a lyukas fogat. A fogtöméshez kapcsolódik még a régi amalgám tömések fehér tömésre történő cserélése is.

Nagymértékben károsodott fog esetén a tömés már nem elegendő, hanem gyökérkezelésre lehet szükség. Törekedni kell arra, hogy a gyökérkezelést alkalmazzák mindaddig, amíg biztosan nem szükséges a fog kihúzása.

A korona készítésre kiterjedt fogszuvasodás vagy sérülés esetén lehet szükség, a fog fájhat, elszíneződhet ilyen esetben, de nem biztos, hogy ki kell húzni, hanem korona készítéssel megmenthető. A korona készítéshez tartozik a híd készítése is, amihez 3 korona készítésére van szükség. A hidat a két szélső foghoz rögzítik, így a középső, eltávolított fogra is kerülhet korona a híd segítségével.