Hogyan válasszunk gázszerelőt?

Hogyan válasszunk gázszerelőt?Ha nem rendelkezünk olyan gázszerelővel, aki rendszeresen jár hozzánk, és elvégzi a feladatokat, akkor komoly problémát okozhat egy megfelelő gázszerelő találása, kiválasztása. Lássuk, hogy mire figyeljünk oda, amikor gázszerelőt keresünk.

Az egyik legfontosabb, hogy mindenképpen szakemberre bízzuk a gázkészülékek javítását, karbantartását, cseréjét. Lehet, hogy találunk valakit, aki olcsón megcsinálja a teendőket, de ha nem rendelkezik megfelelő végzettséggel, szaktudással, akkor könnyen nagyobb kárt csinálhat, mint amennyit azzal nyerünk, hogy a legolcsóbbat választjuk.

Gondoljuk végig azt is, hogy milyen kaliberű munka elvégzéséhez keresünk szakembert. Ha egy teljes fűtési rendszert kell kiépíteni, akkor valószínűleg egy kivitelező céggel járunk a legjobban, ugyanis egy ilyen cég több embert is tud küldeni nagyobb munkálatok esetén. Karbantartás, szerviz, gázkazán javítás esetén általában csak egy emberre lesz szükség, a kivitelező cégek gyakran nem is vállalnak ilyen „apró” feladatokat. Ilyenkor egy gázszerelőre lesz szükségünk. Lehetőleg olyan gázszerelőt válasszunk, aki nem csak a kazánt tudja megvizsgálni, hanem a fűtési rendszert is át tudja nézni, ugyanis gyakran a kazánok meghibásodását pl. a nem megfelelő fűtővíz okozza.